Het werk van een bakker

De geur van vers brood iedere ochtend, wie wordt daar nu niet vrolijk van? Of je nu op vakantie bent, of lekker thuis een vers broodje wilt, dan kom je al snel uit bij een bakker, bijvoorbeeld Bakkerij Voncken. Een bakker is eigenlijk een beroep wat meer effect heeft in je leefomgeving dan je denkt. Zo maakt eigenlijk bijna iedereen gebruik van vers brood. Maar hoe ziet de dag van een bakker er eigenlijk uit? In deze blog gaan we daar stap voor stap door heen.

Voorbereidingen
Wanneer willen mensen graag verse broodjes halen? Dan denk je toch direct aan de ochtend. Of dit nu voor snel onderweg is of boodschappen voor de familie, een vers warm gebakken brood gaat er altijd wel in en dat vergt voorbereidingen. De gemiddelde bakkerij begint rond een uur of 6 ‘s ochtends. Dit is omdat de ovens moeten voorverwarmen en omdat je het brood om acht uur ‘s ochtends klaar wilt hebben. Het eerste wat er dus wordt gedaan na het openen van de bakkerij is het voorverwarmen van de ovens.

Aan het werk!
Na het opstarten van de bakkerij is het belangrijk dat alles goed voorbereid en gemaakt wordt. Zo moeten dingen als croissantjes, kaasstengels en anderen hartige dingen langer in de oven dan harde broodjes. Het is dus belangrijk dat er een volgorde in zit die logisch en goed voor de winkel is. Meestal wordt de dag begonnen met hartige producten, de croissants en de kaasstengels. Daarna gaan worden de broden afgebakken.

Als de ovens om 6 uur aangezet worden, zijn ze rond kwart over zes warm, waarbij de eerste producten in de oven kunnen. Rond zeven is dan alles gebakken en klaar voor de verkoop. Dan zou je denken, dan is er nog een uur over voordat de winkel open gaat en dat klopt! Maar dan vergeten we iets. Het daadwerkelijk inruimen van de winkel, dit kun je vergelijken met het vakkenvullen in de supermarkt.

Winkel opstarten
Als alles gebakken is moet de winkel dus worden klaargemaakt. Meestal wordt er begonnen met brood en geëindigd met gebak. Vaak wordt dat gedaan omdat gebak pas later in de ochtend verkocht wordt. In de ochtend draait het echt om de croissants en broodjes. Mensen willen verse broodjes voor het ontbijt en kopen nog geen gebak. Als alle hartige waren zijn ingeruimd, kan ook het gebak in de koeling worden gezet. Wanneer alles klaar is en goed ligt kan de verkoop pas echt beginnen!Tags:
411 Woorden

Over ons

Bakkerijen: alles over de bakkerijwereld lees je hier! De wereld van bakkerijen is een dynamische sector. Iedereen die in de bakkerswereld werkzaam is of daar als geïnteresseerde, als klant of als zakenrelatie connecties mee heeft, weet dit. In deze wereld volgen technologische, gastronomische en culinaire ontwikkelingen elkaar in hoog tempo op. Daarom is het belangrijk om als (banket)bakker, bakkerijmedewerker of geïnteresseerde leek goed op de hoogte te blijven van wat er zich in en rond bakkerijen afspeelt. Met de informatie, kennis, adviezen en het nieuws in dit blog blijf je op de hoogte van alles wat je moet weten over de bakkerswereld. Op onze site kun je terecht voor adviezen voor recepten, nieuwsberichten, adviezen voor winkelinrichting, ondernemerstips, maar ook vragen stellen aan professionals!

Archief

Tags